Οι Duran Duran πρόκειται να επανενωθούν με τον Andy Taylor, 62 ετών, για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από 30 χρόνια, όπως αποκάλυψε το μέλος του συγκροτήματος John.

Ο τραγουδιστής Simon Le Bon, 64 ετών, πρόκειται να δουλέψει πάνω σε κομμάτια με τον Andy, που είναι πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος, στο στούντιο του κιθαρίστα στην Ίμπιζα. Οι Duran Duran σόκαραν τους θαυμαστές τους όταν ο Simon ανακοίνωσε τη μάχη του Andy με τον καρκίνο, τον Νοέμβριο του 2022, κατά την τελετή ένταξης του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος στο Rock & Roll Hall of Fame.

Ο frontman του συγκροτήματος διάβασε μια επιστολή του κιθαρίστα και είπε ότι ο Andy δεν θα είναι “εδώ για πολύ καιρό”. Σημειώνεται ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη στο τελευταίο στάδιο.

Όπως ο Taylor έγραφε στο συγκινητικό μήνυμά τους, μεταξύ άλλων, “πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκα με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη σταδίου 4. Πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν την αργή επίδραση αυτής της ασθένειας και εμείς φυσικά δεν διαφέρουμε. Οπότε μιλώ από την οπτική ενός οικογενειάρχη, αλλά με βαθιά ταπεινότητα για το συγκρότημα, τους σπουδαιότερους θαυμαστές που θα μπορούσε να έχει ένα συγκρότημα και αυτή την εξαιρετική διάκριση.”

Σύμφωνα με τη The Mirror, το συγκρότημα έχει στα σκαριά ένα νέο άλμπουμ. Μιλώντας στο Unforgettable Evening αυτής της εβδομάδας στο Λος Άντζελες, το οποίο συγκέντρωσε 1,6 εκατ. λίρες για το Women’s Cancer Research Fund, ο John Taylor δήλωσε: “Ο Le Bon πετάει στην Ίμπιζα για να δουλέψει με τον Andy. Μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί. Νομίζω ότι θα είναι υπέροχα. Θα είναι πραγματικά βαθύ για αυτούς. Έχουν να βρεθούν στο στούντιο μαζί 10 με 20 χρόνια” . Ο John δεν επιβεβαίωσε αν η επιστροφή θα αποτελέσει μέρος ενός ντοκιμαντέρ.

Το συγκρότημα – στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Nick Rhodes και ο Roger Taylor, και ξεκινάει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο – θα ηχογραφήσει στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο.