Σε ηλικία μόλις 9 ετών, η Blue Ivy Carter συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά επιτεύγματα στον κόσμο της μουσικής.

Η κόρη της Beyoncé και του JAY-Z έγινε ένας από τους νεαρότερους νικητές στην ιστορία των Βραβείων Grammy, καθώς το video για το τραγούδι «Brown Skin Girl» της μητέρας της, στο οποίο συμμετείχε, πήρε τη νίκη στην κατηγορία του Καλύτερου Μουσικού Βίντεο.

Η Blue Ivy ήταν οκτώ ετών όταν γυρίστηκε το video στο πλαίσιο του visual album «Black Is King».

Το όνομα της Blue Ivy δεν είχε συμπεριληφθεί στους συντελεστές του «Brown Skin Girl» όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy 2021, τον Νοέμβριο του 2020, όμως δεν είναι ασυνήθιστο να γίνονται τροποποιήσεις.

Η ταλαντούχα μικρή έχει κερδίσει ήδη (μαζί με τη μητέρα της, τον SAINt JHN και τον WizKid) στα NAACP Image Awards τον Φεβρουάριο του 2020 το βραβείο της «Εξαιρετικής Συνεργασίας» για το «Brown Skin Girl» και στα Soul Train Awards τον Νοέμβριο το βραβείο για το «Βίντεο της Χρονιάς» με το ίδιο τραγούδι.

Η Leah Peasall των The Peasall Sisters ήταν 8 χρονών όταν έγινε ο νεότερος υποψήφιος και νικητής στην ιστορία των Βραβείων Grammy ως μία από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο soundtrack της ταινίας «O Brother, Where Art Thou» (Ω Αδελφέ, Πού Είσαι;), το οποίο κέρδισε στη διοργάνωση του 2001 το βραβείο για το «Άλμπουμ της Χρονιάς».

Η μητέρα της Blue Ivy, η Beyoncé, ήταν ο καλλιτέχνης που είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες (9) για τα Βραβεία Grammy 2021, ενώ ο πατέρας της, JAY-Z, με τις τρεις υποψηφιότητες που έλαβε φέτος είναι πλέον μαζί με τον παραγωγό Quincy Jones τα δύο άτομα με τις περισσότερες υποψηφιότητες (80) στην ιστορία των Grammy.