Μία από τις παλαιότερες εταιρείες του Χόλιγουντ, η Paramount Global θα συγχωνευθεί με το ανεξάρτητο κινηματογραφικό στούντιο Skydance Media.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγματεύσεις διάρκειας έξι μηνών, η μη εκτελεστική πρόεδρος της Paramount, Σάρι Ρεντστόουν, θα πουλήσει το μερίδιο ελέγχου της οικογένειάς της στη Skydance σε μια περίπλοκη συναλλαγή που θα οδηγήσει σε μια νέα εταιρεία αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την οικογένεια Ρέντστοουν, ο αείμνηστος πατριάρχης της οποίας, Σάμνερ Ρέντστοουν, μετέτρεψε μια αλυσίδα κινηματογράφων σε μια τεράστια αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC.

Εκτός από την Paramount, ο όμιλος περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, Comedy Central, Nickelodeon και MTV.

Η Skydance συμφώνησε να επενδύσει 8 δισ. δολάρια στη νέα εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης. Στη συνέχεια, η Skydance θα πληρώσει άλλα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την National Amusements, την εταιρεία που διαχειρίζεται κινηματογράφους στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Λατινική Αμερική και μέσα μαζικής επικοινωνίας που ανήκει στην Ρέντστοουν και κατέχει σχεδόν το 80% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην Paramount.

«Η ελπίδα μας είναι ότι η συναλλαγή με τη Skydance θα επιτρέψει τη συνεχή επιτυχία της Paramount σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον» δήλωσε η Σάρι Ρέντστοουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τηλεοπτικά της κανάλια έχουν παγκόσμια εμβέλεια πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια συνδρομητές σε περισσότερες από 180 χώρες.

Η συμφωνία έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Σάμνερ Ρεντστόουν, η εταιρεία του οποίου, Viacom αγόρασε την Paramount Pictures πριν από τρεις δεκαετίες καταβάλλοντας 10 δισ. δολάρια.

Η Skydance διευθύνεται από τον παραγωγό Ντέιβιντ Έλισον, γιο του Λάρι Έλισον, μεγιστάνα της τεχνολογίας που ίδρυσε την Oracle. Η εταιρεία συγκέντρωσε μια κοινοπραξία επενδυτών για να αγοράσει την National Amusements και στη συνέχεια να συγχωνευθεί με την Paramount.

ΠΗΓΗ:lifo.gr