Δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών.

Μόλις μια εβδομάδα μετά το ορόσημο του 1,445 εκατομμυρίων πωλήσεων, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου συνεχίστηκαν με ανοδικό ρυθμό στην αμερικανική αγορά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για κατάρριψη του ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Nielsen Music / MRC Data, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 1,842 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων βινυλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τότε που ξεκίνησε η ηλεκτρονική μέτρηση των πωλήσεων το 1991.

Το Billboard αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι πωλήσεις βινυλίων (1,842 εκατ.) ξεπέρασαν τις πωλήσεις CDs (1,671 εκατ.) και σημειώνει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί μόνο τέσσερις φορές από το 1991 μέχρι σήμερα και όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν κατά μήκος του 2020.

Σε ιστορικά επίπεδα έφτασαν επιπλέον οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τα τελευταία 29 χρόνια, αγγίζοντας τον πήχη των 733.000 πωλήσεων. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί την εβδομάδα της Record Store Day το 2019 με 673.000 πωλήσεις βινυλίων.

Ο δίσκος βινυλίου με τις υψηλότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου ήταν το νέο άλμπουμ «McCartney III» του Paul McCartney. Το «McCartney III» πραγματοποίησε σχεδόν 32.000 πωλήσεις βινυλίων, η τρίτη καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί μέσα σε μία εβδομάδα από το 1991 μέχρι σήμερα.

 

ΠΗΓΗ: Hitchannel