Ο Elton John έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τον τίτλο «Regimental Sgt. Zippo».

Το ψυχεδελικό τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1968 και επρόκειτο να αποτελέσει το ομότιτλο τραγούδι του παρθενικού δίσκου του Elton John, όμως έμεινε στο συρτάρι, με τον τραγουδιστή να κυκλοφορεί ένα χρόνο αργότερο το άλμπουμ «Empty Sky».

Ο Βρετανός καλλιτέχνης έχει γράψει το «Regimental Sgt. Zippo» μαζί με τον εδώ και δεκαετίες συνεργάτη του, τον στιχουργό Bernie Taupin.

Το «Regimental Sgt. Zippo» ηχογραφήθηκε στα DJM studios, στο ίδιο κτίριο που στέγασε την εκδοτική εταιρεία των Beatles, τη Northern Songs και αποτελεί μια ωδή του Elton John στο θρυλικό δίσκο «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» (1967) των «Σκαθαριών» και εκείνη την εποχή.

Έξι χρόνια αργότερα, o Elton John θα ήταν σούπερ σταρ του βεληνεκούς των Beatles και στενός φίλος με τον John Lennon, κάτι που θα ήταν δύσκολο να προβλεφθεί όταν κυκλοφόρησε το «Regimental Sgt. Zippo», τον Μάιο του 1968.

Το «Regimental Sgt. Zippo» είναι μόνο ένα από τα 60 ακυκλοφόρητα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο box set «Elton: Jewel Box», μια μοναδική εξερεύνηση του εκτεταμένου καταλόγου του σπουδαίου τραγουδιστή, πιανίστα και μουσικού΄.

Το «Elton: Jewel Box» θα κυκλοφορήσει από την EMI / Universal Music στις 13 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει σπάνια διαμάντια από τη δισκογραφία του Elton John, λιγότερο γνωστά B-sides και ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Από την επερχόμενη έκδοση έχει δημοσιευτεί επίσης άλλο ένα τραγούδι που δεν είχε δει ποτέ το φως, το «Sing Me No Sad Songs».

ΠΗΓΗ: HITCHANNEL