Η “σύζυγος” του Freddie Mercury φέρεται ότι θα εισπράξει κέρδος πολλών εκατομμυρίων λιρών μετά την πώληση-ρεκόρ του παλαιού καταλόγου των Queen αντί 1 δισεκατομμυρίου λιρών.

Η 73χρονη Mary Austin ήταν η γυναίκα που κέρδισε την καρδιά του θρύλου της ροκ Freddie και είναι η δικαιούχος της περιουσίας του από τον θάνατό του το 1991.

Σύμφωνα με τη Sun, η Mary πρόκειται τώρα να λάβει 187,5 εκατομμύρια λίρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Sony, αφού προηγουμένως είχε πάρει το μισό της περιουσίας του Freddie και άλλο ένα 25% όταν πέθαναν οι γονείς του.

Η γυναίκα λαμβάνει επίσης το 18,75% των εσόδων από την Queen Productions, η οποία ελέγχει τον κατάλογο και πληρώνει τα επιζώντα μέλη Roger Taylor, John Deacon και Brian May, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Mary δεν έχει τακτικές επαφές με τα μέλη του συγκροτήματος, αλλά είναι μία από τους διαχειριστές ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που δημιουργήθηκε προς τιμήν του Freddie, του Mercury Phoenix Trust.

Έχει αναφερθεί ότι μετά τη λήψη της πληρωμής, η Mary θα μπει στο Top 100 των πλουσιότερων γυναικών στη Βρετανία. Η Mary και ο Freddie συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1970, όταν εκείνος ήταν ένας νεαρός επίδοξος μουσικός, ο οποίος είχε μετακομίσει στο Λονδίνο από τη γενέτειρά του, τη Ζανζιβάρη, πριν από έξι χρόνια.

Το πρώην ζευγάρι συγκατοίκησε και αρραβωνιάστηκε το 1973, αλλά τρία χρόνια αργότερα ο Freddie έκανε coming out και της είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Σε μια σπάνια συνέντευξη, η Mary, θυμήθηκε: “Είπε: Νομίζω ότι είμαι αμφιφυλόφιλος. Του είπα: Νομίζω ότι είσαι gay. Και τίποτα άλλο δεν ειπώθηκε. Απλά αγκαλιαστήκαμε”. Η Mary και ο Freddie παρέμειναν οι πιο στενοί φίλοι σε όλη του τη ζωή.

Οι Queen φέρεται να πούλησαν τον εμβληματικό κατάλογο των επιτυχιών τους για το ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισεκατομμυρίου λιρών ύστερα από πόλεμο προσφορών.

Σύμφωνα με τη Sun τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος και η περιουσία του Freddie συμφώνησαν στην πώληση με τη Sony Music, υπερδιπλασιάζοντας το ρεκόρ του Bruce Springsteen, ο οποίος πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του για 393 εκατ. λίρες το 2021.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Sony θα κατέχει πλέον όλες τις επιτυχίες του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων των Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now και I Want To Break Free. Αλλά σε αντίθεση με τον Springsteen και τον Bob Dylan που πούλησε τον δικό του κατάλογο αντί 315 εκατ. λιρών, το συγκρότημα θα διατηρήσει τα δικαιώματα να παίζει ζωντανά τη μουσική της.

Τα ιδρυτικά μέλη Brian May, 75 ετών, και Roger Taylor, 74 ετών, συνεχίζουν να περιοδεύουν ζωντανά με τον Adam Lambert, 42 ετών, ως νέο frontman τους μετά τον θάνατο του Freddie το 1991.

 

ΠΗΓΗ: Instyle.gr