Οι Massive Attack κυκλοφόρησαν μία ταινία μικρού μήκους που διερευνά τις επιπτώσεις της βιομηχανίας ζωντανής μουσικής στην κλιματική αλλαγή.

Η ταινία που είναι συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή Tyndall, περιγράφει τις συνεχείς προσπάθειες του trip-hop μουσικού συγκροτήματος από το Μπρίστολ για την εξεύρεση νέων τρόπων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα στις περιοδείες και εξετάζει τις ζωτικές αλλαγές στη μουσική βιομηχανία μετά την πανδημία του COVID-19.

Η ταινία έχει αφηγητή τον Robert «3D» Del Naja των Massive Attack και τη σκηνοθεσία του Anthony Tombling Jr.

Στην ταινία «Massive Attack X Tyndall Centre for Climate Change Research» περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με την Carly McLachlan από το Κέντρο Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή Tyndall του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, τη Διευθύντρια Πολιτισμού στο Λίβερπουλ, Claire McColgan και τους Forest Green Rovers, το πρώτο vegan ποδοσφαιρικό σωματείο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στον κόσμο.

«Υποθέτω ότι ελπίζουμε τελικά ότι νέες και ανορθόδοξες συνεργασίες όπως αυτές μεταξύ καλλιτεχνών, πόλεων, παρόχων ενέργειας και μεταφορών θα μπορέσουν να πολλαπλασιαστούν και ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας με διαφορετικό τρόπο για να κάνουμε αυτήν την αλλαγή να συμβεί γρηγορότερα», αναφέρει ο Del Naja.

Το Κέντρο Tyndall ανέλυσε τις live συναυλίες της μπάντας για να συντάξει αναφορά για το πώς μπορεί σε αυτές να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα.

Ενώ μία συναυλία με τις προδιαγραφές που πρότεινε το Κέντρο Tyndall ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2020, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι η βιομηχανία μας δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να κινηθεί αρκετά γρήγορα ώστε η ζωντανή μουσική να διαδραματίσει το ρόλο της στην ταχεία μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, επιλέξαμε να σχεδιάσουμε αυτές τις αλλαγές εμείς οι ίδιοι και να δείξουμε ότι είναι εφικτές», δήλωσε ο Del Naja.