Τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, ο Bryan Adams ξεκινάει την ευρωπαϊκή περιοδεία του τον Δεκέμβριο από την Ελλάδα.

Ο καλλιτέχνης που μετράει 17studio άλμπουμ και 4 νέες κυκλοφορίες το 2022 συνεχίζει με την εκρηκτική του σκηνική παρουσία να ξεσηκώνει το κοινό.

Ο Bryan Adams έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Paok Sports Arena στην Πυλαία.
Στις 5 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο OAKA BASKETBALL ARENA στην Αθήνα.

Ο βραβευμένος με Grammy Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, κιθαρίστας, παραγωγός και φωτογράφος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους μουσικούς με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Εκτιμάται ότι έχει πουλήσει 75 εκατ. άλμπουμ και περισσότερα από 100 εκατ. σίνγκλ παγκοσμίως.

Η μακρόχρονη καριέρα του τον έχει οδηγήσει σε αναρίθμητες βραβεύσεις και σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις ανάμεσα στις οποίες και 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, 4 υποψηφιότητες για Golden Globe, ένα Grammy Award και 20 Juno Awards. Η πορεία του και οι μουσικές του επιλογές δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν φοβάται να πειραματιστεί και πως το μουσικό του ταξίδι δεν έχει όρια.

Πέρα όμως από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική του πορεία, ο Bryan Adams είναι ένας ενεργός ακτιβιστής που αφιερώνει χρόνο, πόρους και προσοχή στην ενημέρωση σχετικά με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ζώων και άλλα σημαντικά κοινωνικά θέματα (ενδεικτικά: Live Aid, συμμετοχή σε εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστείας, σε εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων για την βοήθεια σεισμοπαθών, καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και υποστήριξης του δικαιώματος των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο σε χώρες της Ασίας, υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της συμπερίληψης κ.ά.).

 

Ο Bryab Adams γεννήθηκε 5 Νοεμβρίου 1959 στον Οντάριο του Καναδά. Από την εφηβική ηλικίαάρχις να ασχολείται με την μουσική και ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1980 με τον τίτλο Bryan Adams.

Η επιτυχία ήρθε το 1983 με τον δίσκο Cuts Like a Knife και τη μπαλάντα Straight from the heart.

Ο δίσκος Reckless to 1984 έγινε No.1 δίσκος σε πωλήσεις σε ΗΠΑ και Καναδά.

 

Η επόμενη μεγάλη του επιτυχία ήταν ο δίσκος Waking Up the Neighbours με το τραγούδι (Everything I Do) I Do It for You, ο οποίος έφτασε το Νο. 1 στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στον Καναδά, κ.ά. Το τραγούδι του “(Everything I Do) I Do It for You” συμπεριλήφθηκε στην μουσική της ταινίας Ρομπέν των Δασών: ο Πρίγκιπας των Κλεφτών (1991) και του χάρισε το βραβείο Γράμμυ του 1991 για το καλύτερο τραγούδι σε κινηματογραφική ταινία.

 

ΠΗΓΗ: R.THES