Έξι χρόνια μετά τον “Άνθρωπο που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη”, ο υπερρεαλιστής σκηνοθέτης και πρώην Monty Python Τέρι Γκίλιαμ, ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως έχει στα σκαριά μια νέα ταινία.

Το όνομα αυτής “The Carnival at the End of Days” με την πλοκή να περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες του σατανά να σταματήσει το Θεό από το να καταστρέψει την ανθρωπότητα, διότι έτσι… θα μείνει χωρίς δουλειά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Τζεφ Μπρίτζες στο ρόλο του Θεού και ο Τζόνι Ντεπ σε εκείνο του σατανά, με τη διανομή να συμπληρώνουν έτεροι αγαπημένοι ηθοποιοί του σκηνοθέτη όπως ο Άνταμ Ντράιβερ και ο Τζέισον Μομόα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκίλιαμ πρόσθεσε πως η ταινία “θα είναι πολύ αστεία για εκείνους που τους αρέσει να προσβάλλονται”, ενώ για την αναπαράσταση του Θεού δήλωσε πως “δε θα έχει τη μορφή στην οποία τον έχουμε συνηθίσει. Στο φιλμ ο Θεός συμβολίζει την φύση, ένα φυσικό περιβάλλον με το οποίο μπορούμε να επικοινωνούμε. Θα κάνω χρήση animation για να αναπαραστήσω αυτό που φαντάζομαι, γιατί σε μια σκηνή με το Θεό υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον δεκαπέντε ζώα. Πρόκειται για κάτι περίπλοκο αλλά αναγκαίο, ώστε να δείχνει ρεαλιστικό. Θα είναι, επίσης, πολύ ακριβό!”, επισήμανε ο σκηνοθέτης.

Τα γυρίσματα του “The Carnival at the End of Days” αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2025.

ΠΗΓΗ:athinorama.gr