Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο σκηνοθέτης Τζιμ Σέρινταν, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το Αριστερό μου Πόδι» όπου ο Ντέι Λιούις κέρδισε το πρώτο του από τα τρία Όσκαρ.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από το σινεμά. Και η απόφασή του να σταματήσει με την ηθοποιία το 2017, μετά και την τελευταία ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «Αόρατη Κλωστή» όπου και του χάρισε και την έκτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ, είχε στεναχωρήσει αρκετούς τόσο μέσα στη βιομηχανία όσο και εκτός.

Αόρατη Κλωστή | FLIX

Αν και πρόσφατα είχαν ακουστεί φήμες πως ο Λιούις φαίνεται πως ετοιμάζεται να επιστρέψει, ο Τζιμ Σέρινταν, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το Αριστερό μου Πόδι» όπου ο Ντέι Λιούις κέρδισε το πρώτο του από τα τρία Όσκαρ, αποφάσισε να βάλει ένα στοπ σε όλες αυτές τις εικασίες. Μιλώντας στο Screen Daily ο σκηνοθέτης μετέφερε μερικές από τις συζητήσεις που είχε με τον ηθοποιό και τις προθέσεις που έχει για να επιστρέψει στο χώρο.

«Λέει ότι τελείωσε. Συνεχίζω να του μιλάω για να τον πείσω. Θα ήθελα να ξανακάνω κάτι μαζί του. Είναι όπως όλοι οι άλλοι. Ανοίγει τα streamers και υπάρχουν επτά χιλιάδες επιλογές, καμία από αυτές δεν είναι καλή. Οι ταινίες έχουν μετακινηθεί από τον δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό – έχετε ένα τηλεχειριστήριο, μπορείτε να τις σταματήσετε όποτε θέλετε. Δεν είναι η ίδια εμπειρία. Θα ήταν υπέροχο να δούμε τον Ντάνιελ να επιστρέφει και να κάνει κάτι γιατί είναι τόσο καλός».

Όσο και τελικά κάποιοι (κι εμείς μαζί) να ελπίζανε πως σε ηλικία των 66 ετών ο Ντάνιελ Ντέιλ Λιούις θα άλλαζε τελικά γνώμη κάποια στιγμή στο μέλλον, οι δηλώσεις του Σέρινταν μάλλον είναι το παγωμένο ντουζ που χρειαζόμασταν για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: flix.gr