Ένα μικρό κομμάτι του «Starman» έφτασε στο διάστημα αυτή την εβδομάδα. Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε στην άκρη της Γης ένα ξεχωριστό νόμισμα με τη μορφή του αείμνηστου David Bowie.

Το ασημένιο κέρμα βάρους 28 γραμμαρίων έφτασε με μπαλόνι σε ύψος 35,66 χιλιομέτρων και έμεινε σε τροχιά στην ατμόσφαιρα της Γης επί 45 λεπτά πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο έδαφος.

Το συγκεκριμένο συλλεκτικό νόμισμα θα προσφερθεί ως έπαθλο διαγωνισμού που θα διοργανώσει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στη σελίδα του στο Facebook.

Το ταξίδι μέχρι την άκρη της Γης ήταν ένας φόρος τιμής στη στενή σχέση που είχε ο David Bowie με το διάστημα κατά μήκος της καριέρας του, έχοντας κυκλοφορήσει τραγούδια όπως το «Starman» και το «Space Oddity», ενώ είχε πρωταγωνιστήσει επίσης ως εξωγήινος στην ταινία «The Man Who Fell To Earth» (1976).

 

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο έκοψε και κυκλοφόρησε συλλεκτικά νομίσματα που τιμούν διαφορετικά στάδια από την καριέρα του David Bowie.

Όλα τα νομίσματα φέρουν το χαρακτηριστικό σύμβολο του κεραυνού που είχε ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο εκλιπών καλλιτέχνης στο εξώφυλλο για το δίσκο «Aladdin Sane» (1973).

Το νομισματοκοπείο έκοψε ποικιλία νομισμάτων με τη μορφή του David Bowie, μεταξύ των οποίων χρυσά νομίσματα περιορισμένης έκδοσης. Οι τιμές των συλλεκτικών νομισμάτων ξεκινούν από τις 13 βρετανικές λίρες (περίπου 14 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τις 2.425 λίρες (2.654 ευρώ).

Η συλλογή είναι «ένα αφιέρωμα στην καριέρα ενός από τα πιο μακροχρόνια ινδάλματα στη βρετανική μουσική», σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Ο David Bowie είναι το τρίτο όνομα που τιμάται με τη δική του συλλογή συλλεκτικών νομισμάτων στο πλαίσιο της σειράς «Music Legends» (Θρύλοι της Μουσικής) του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Προηγήθηκε νωρίτερα φέτος η έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων για τους Queen και για τον Elton John.

ΠΗΓΗ: Hitchannel