– Αυθεντικά πανομοιότυπα της αρχικής πρώτης εκτύπωσης του 1978
– Περιορισμένα αριθμημένα αντίτυπα παγκοσμίως
– Παραγωγή βινυλίου AAA από τις αρχικές αυθεντικές ταινίες.
– Χειροποίητες συσκευασίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά κατασκευασμένο χαρτί από ένα ιστορικό γερμανικό χαρτοποιείο.

Πάνω από 40 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, αυτή η περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση του θρυλικού σετ 10-LP του Keith Jarrett “Sun Bear Concerts” αναδημιουργείται από πρωτότυπες αναλογικές ταινίες.

Οι συναυλίες Sun Bear – αποτελούν πέντε πλήρεις σόλο παραστάσεις του Keith Jarrett στην Ιαπωνία – οι οποίες θεωρούνται ως ένα επίτευγμα – ορόσημο στην ιστορία της τζαζ. Όπως έγραψε το Down Beat, με την ευκαιρία της αρχικής κυκλοφορίας, οι αυτοσχεδιασμοί του Jarrett είναι “οι εφευρέσεις ενός γίγαντα, υπερβολικά οικείου με τον τρόπο που μπορούν να προσελκύσουν έναν ακροατή και να τον κρατήσουν αιχμάλωτο”. Ο Jarrett μπήκε για άλλη μια φορά στο σπήλαιο της δημιουργικότητας και έφερε στο φως μουσική με εκπληκτική δύναμη, μεγαλειότητα και ζεστασιά.

“Πλούσια σε περιστατικά και λεπτομέρειες, η μουσική σε αυτό το εικονογραφημένο υπέροχο σετ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1978 αποκάλυψε τον Jarrett ως παίκτη απεριόριστης δημιουργικότητας, μοναδικό στην ικανότητά του να βρει νέες φόρμες στη στιγμή, νύχτα μετά τη νύχτα. «Αυτοί οι μαραθώνιοι έδειξαν ότι ο Jarrett ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αυτοσχεδιαστές της τζαζ», έγραψε ο Ian Carr στη βιογραφία του για τον πιανίστα, «με μια φαινομενικά ανεξάντλητη ροή ρυθμικών και μελωδικών ιδεών, μια από τις πιο λαμπρές πιανιστικές τεχνικές όλων, κατείχε την ικανότητα προβολής πολύπλοκων και βαθιών συναισθημάτων.

Η Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη από το Ίδρυμα Ωνάση

“Η παρούσα έκδοση είναι πανομοιότυπη του αρχικού σετ LP, που περιγράφεται από τον εκπρόσωπο του Haus der Kunst επιμελητή Okwui Enwezor ως «μέρος της δήλωσης ανεξαρτησίας της ECM από την τυπική συσκευασία των δίσκων τζαζ. Ξεχωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, η ECM αντιμετώπισε τις ηχογραφήσεις της ως έργα τέχνης από μουσικούς της υψηλότερης καλλιτεχνικής τάξης. “

Το Sun Bear Concerts συγκεντρώνει όλες τις σόλο συναυλίες του Keith Jarrett από τον Νοέμβριο του 1976 στο Κιότο, την Οζάκα, το Ναγκόγια, το Τόκιο και το Σαπόρο, σε ηχογραφήσεις του ιάπωνα ηχολήπτη Okihiro Sugano και του παραγωγού Manfred Eicher, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία με τον Keith Jarrett. Η συσκευασία σε μορφή βιβλίου του σετ 10 βινυλίων, σε σχεδίαση της Barbara Wojirsch, περιλαμβάνει φωτογραφίες των Klaus Knaup, Tadayuki Naitoh και Akira Aimi.