Το άλμπουμ «Ready to Die» του δολοφονημένου ράπερ The Notorious B.I.G. στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ – 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Η Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου αποκάλυψε επίσημα τις 25 ηχογραφήσεις που έχουν προστεθεί στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ.

Το άλμπουμ «Ready to Die» του δολοφονημένου ράπερ The Notorious B.I.G. στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ - 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.
Άγαλμα που τιμά τη ζωή και την καλλιτεχνική κληρονομιά του Notorious B.I.G. στο Μπρούκλιν © EPA/Sarah Yenesel

Notorious B.I.G.: Στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ

Μεταξύ των ηχογραφήσεων που επιλέχθηκαν είναι το «Ready to Die», πρώτο άλμπουμ του αείμνηστου ράπερ The Notorious B.I.G., με ημερομηνία κυκλοφορίας το 1994.

Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης το «Parallel Lines» των Blondie, το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος The Cars με τίτλο «The Cars», το άλμπουμ «Surrealistic Pillow» των Jefferson Airplane, το τρίτο άλμπουμ των Green Day και το πρώτο του ροκ συγκροτήματος που κυκλοφόρησε από μεγάλη δισκογραφική «Dookie», το τραγούδι «Ain’t No Sunshine» του Μπιλ Γουίδερς, καθώς και η επιτυχία «Arrival» των ABBA.

Η παλαιότερη ηχογράφηση που εισάγεται φέτος είναι το «Clarinet Marmalade» του 1919, που ηχογραφήθηκε από τον υπολοχαγό Τζέιμς Ρις Γιούροπ, της στρατιωτικής μπάντας που σχηματίστηκε από στρατιώτες που υπηρέτησαν στη Γαλλία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το «Rudolph, the Red-Nosed Reindeer» του Τζιν Ότρι είναι το τρίτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που εισέρχεται στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ μετά το «White Christmas» του Μπινγκ Κρόσμπι και το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ.

Το «El Cantante» του Έκτορ Λαβό και τo «Amor Eterno» του Χουάν Γκαμπριέλ είναι δύο λάτιν ηχογραφήσεις που επιλέχθηκαν.

«Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι περήφανη που διατηρεί τους ήχους της αμερικανικής ιστορίας και της ποικιλόμορφης κουλτούρας μας μέσω του Εθνικού Μητρώου Ηχογράφησης», δήλωσε η Κάρλα Χέιντεν, η Βιβλιοθηκονόμος του Κογκρέσου, σε δήλωση.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr