Ο Τζέικ Γκίλενχαλ μίλησε για το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει και για τον τρόπο που αυτό τον έχει βοηθήσει στην υποκριτική.

Ο διάσημος πρωταγωνιστής Τζέικ Γκίλενχαλ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Hollywood Reporter» μίλησε για το πρόβλημα όρασής του και πως το έχει «εκμεταλλευτεί» στην υποκριτική. Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός γεννήθηκε με ένα «τεμπέλικο μάτι» που αποκαταστάθηκε με φυσικό τρόπο ενώ φοράει διορθωτικούς φακούς από τότε που ήταν 6 ετών.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ήξερα ποτέ κάτι διαφορετικό. Όταν δεν μπορώ να δω το πρωί, πριν βάλω τα γυαλιά μου, είναι ένα διάστημα όπου μπορώ να είμαι με τον εαυτό μου».

Ο Γκίλενχαλ σημείωσε ότι το πρόβλημα όρασής του μερικές φορές βελτιώνει την υποκριτική του δεινότητα. Για παράδειγμα, όταν έπαιζε στην ταινία «Southpaw» του 2015 και η αστυνομία είπε στον χαρακτήρα που υποδυόταν ότι η κινηματογραφική σύζυγός του πέθανε, ο Γκίλενχαλ αφαίρεσε τους φακούς επαφής του για να αναγκάσει τον εαυτό του να ακούσει προσεκτικά.

Το 2017 ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, είχε αποκαλύψει στην Telegraph ότι στο σχολείο φορώντας μεγάλα γυαλιά είχε προκαλέσει ανεπιθύμητη συμπεριφορά και πειράγματα.

«Ήμουν εύκολος στόχος» είπε για τα σχολικά του χρόνια. «Και ήμουν πάντα ένα ευαίσθητο παιδί».

ΠΗΓΗ: lifo.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ